למרות מחאות בינלאומיות, סינגפור ביצעה את הוצאתה להורג של אישה ראשונה מזה כמעט שני עשורים ב-28 ביולי, לציון מקרה עונש המוות השני השבוע הקשור לסחר בסמים. קבוצות פעילים משמיעות אזעקה כאשר הוצאה להורג נוספת מתוכננת לשבוע הקרוב. בשנת 2018, סרידווי בן ה-45 דג'מני נידון למוות בגין סחר בכ-31 גרם של הרואין טהור, הידוע גם בשם דיאמורפין, על פי הודעת הלשכה המרכזית לסמים . הסוכנות טענה שהכמות "מספיקה לקיים את התמכרותם של כמעט 370 משתמשים למשך שבוע".
על פי החוק הסינגפורי, עונש מוות הוא חובה לכל מי שנמצא אשם בסחר ביותר מ-500 גרם חשיש או 15 גרם הרואין. מותו של דג'מני בתלייה אירע יומיים בלבד לאחר הוצאתו להורג של גבר סינגפורי, מוחמד עזיז חוסיין , בן 56, שנמצא אשם בסחר בכ-50 גרם הרואין. לשכת הסמים דאגה ששני המורשעים יקבלו הליך נאות, כולל ערעורים על הרשעתם ועונשם, ועתירות לחנינה נשיאותית.
עם זאת, הקריאות להפסקת עונש המוות על עבירות סמים גברו, שהגיעו מארגוני זכויות אדם, פעילים בינלאומיים והאו"ם . הם טוענים שהראיות מראות יותר ויותר את חוסר היעילות שלהן כגורם מרתיע. הרשויות בסינגפור, לעומת זאת, מתעקשות על חשיבותו של עונש מוות בצמצום הביקוש וההיצע לסמים.
לפי ארגוני זכויות אדם, מאז שסינגפור חידשה את ההוצאות להורג במרץ 2022, היא הוציאה להורג 15 אנשים בגין עבירות הקשורות לסמים, בממוצע אחד בחודש. פעילים נגד עונש מוות זוכרים שהאישה האחרונה שהתמודדה עם הגרדום בסינגפור הייתה Yen May Woen , מספרה בת 36 שהורשעה בסחר בסמים, עוד ב-2004.
The Transformative Justice Collective , קבוצה מסינגפור הדוגלת בביטול עונש המוות, חשף כי הוצא צו הוצאה להורג חדש עבור אסיר נוסף ל-3 באוגוסט, המציין את ההוצאה להורג החמישית רק השנה. הקבוצה זיהתה את המורשע הקרוב כאזרח מלאזי אתני שעבד כנהג משלוחים לפני מעצרו ב-2016. בשנת 2019 הוא הורשע בסחר של כ-50 גרם הרואין.
במהלך משפטו, טען האיש כי חשב שהוא בסך הכל מספק סיגריות מוחבלות עבור חבר שהוא חייב לו כסף, ומעולם לא אימת את תכולת השקית בשל אמון בחברו. למרות שבית המשפט קבע שהוא שליח, האיש קיבל עונש מוות חובה. הקבוצה גינתה בחריפות את "הרצף צמא הדם של המדינה", תוך חידוש הקריאות להפסקה מיידית של השימוש בעונש מוות.
המבקרים טוענים כי המדיניות הנוקשה של סינגפור מענישה בעיקר סוחרים ובלדרים ברמה נמוכה, המגויסים בדרך כלל מקבוצות שוליות ופגיעות. הם גם מציינים שהגישה של סינגפור אינה מסונכרנת יותר ויותר עם המגמות העולמיות שמתרחקות מעונש מוות. לעומת זאת, תאילנד השכנה הוציאה מהפללה את הקנאביס, ומלזיה ביטלה את עונש המוות המחייב על פשעים חמורים מוקדם יותר השנה.