חברת הקבינט האמריקאית הראשונה שביקרה בסומליה מאז 2015 קראה לתורמים המוסיחים לעזור למדינה המתמודדת עם רעב קטלני, אותו כינתה "הכישלון האולטימטיבי של הקהילה הבינלאומית". כשגרירת ארה"ב באו"ם , לינדה תומס-גרינפילד, שמעה אולי את האזהרה החריפה ביותר עד כה: הבצורת הארוכה ביותר של סומליה תגרום כמעט בוודאות ליותר מקרי מוות מאשר הרעב שהחל רשמית ב-2011, כאשר יותר מרבע מיליון בני אדם מתו.
גורמים הומניטריים אומרים שהעולם מחפש הפעם למקום אחר. "תורמים מסורתיים רבים רחצו ידיים והתמקדו באוקראינה", אמר מתאם תושבי האו"ם בסומליה, אדם עבדלמולה , לתומס-גרינפילד. שגרירת ארה"ב סירבה לנאום בפומבי "לשמוע ולהתבייש" לתורמים.
בשנה שעברה, רק 10% מתוכנית התגובה ההומניטרית לסומליה מומנה על ידי האיחוד האירופי , אמר עבדלמולה ל- Associated Press . סך של 74 מיליון דולר סופק על ידי האיחוד האירופי, בעוד בריטניה תרמה 78 מיליון דולר, על פי סטטיסטיקות של האו"ם. סעודיה תרמה 22 מיליון דולר ויפן נתנה 27 מיליון דולר.
נכון לתחילת שנת הכספים 2022, ארצות הברית מימנה כ-80%, והעניקה 1.3 מיליארד דולר לסומליה. ביום ראשון הכריז השגריר על 40 מיליון דולר נוספים. על פי הדיווחים, עשרות אלפי בני אדם מתו כתוצאה מהבצורת, שפוגעת גם בחלקים מאתיופיה וקניה. יותר מחצי מיליון ילדים סומלים מתחת לחמש סובלים מתת תזונה חריפה, לפי סוכנות הילדים של האו"ם. מיליוני משפחות איבדו משק חי החיוני לבריאות ולעושר.
הערכת הנתונים האחרונה שפורסמה בשנה שעברה מצאה שסומליה לא עמדה במדדים להכרזת רעב רשמית. עם זאת, האו"ם הבהיר כי סיוע הומניטרי מוגבל רק עיכב את האסון. לפי גורם הומניטרי מערבי שדיבר בעילום שם, כמעט 2 מיליון סומלים נמצאים בנקודה שבה גופם מכלה את עצמם. הפקיד אמר כי 2.7 מיליון יותר אנשים נזקקים מאשר במהלך הרעב ב-2011.