שירות המשקיעים של מודי'ס מביע חשש גובר לגבי כושר האשראי הריבוני של מדינות אסיה-פסיפיק בשנת 2024. התחזית השלילית שלהם נובעת משילוב של גורמים: צמיחה כלכלית חסרת ברק של סין, תנאי מימון הדוקים וסיכונים גיאופוליטיים מתמשכים. אתגרים אלו מעלים אי ודאות לגבי היציבות הפיננסית של האזור.
ההתאוששות הכלכלית של סין ממגיפת ה-COVID-19 לא הייתה מהציפיות, עם צמיחת התמ"ג של המדינה ברבעון האחרון של 2023 ב-5.2%, והחמצה את ה-5.3% המוערך בסקר של רויטרס . הדו"ח האחרון של Moody's צופה כי צמיחת התמ"ג הריאלית של סין תאט עוד יותר ל-4% בשנים 2024 ו-2025, מה שמסמן ירידה משמעותית מהממוצע של 6% שנצפה בין 2014 ל-2023.
האטה זו בצמיחה הכלכלית של סין צפויה להשפיע במידה ניכרת על הכלכלות של אזור אסיה-פסיפיק בשל השתלבותן העמוקה בשרשרת האספקה העולמית. בנוסף למצוקות הכלכליות של סין, מדינות אסיה-פסיפיק מתמודדות עם האתגר של תנאי מימון הדוקים. סגן נשיא בכיר של מודי'ס, כריסטיאן דה גוזמן, הדגיש כי תנאים אלה מחמירים על ידי מגמות נזילות גלובליות.
חוסר הרצון של הפדרל ריזרב מהקלה בריבית עד אמצע השנה מחמיר עוד יותר את המצב, מה שהופך את זה לאתגר עבור הבנקים המרכזיים באסיה-פסיפיק להתנתק מתנאי הנזילות העולמיים הללו. מתחים אסטרטגיים מתמשכים בין סין לארצות הברית הם סיכון גיאופוליטי משמעותי המרחף על אזור אסיה-פסיפיק. שתי המדינות הן שותפות סחר חיוניות עבור רוב מדינות אסיה. ככל שהפער בין סין לארה"ב מתרחב, זה הופך להיות מאתגר יותר ויותר עבור מדינות אלה לשמור על שותפות כלכלית מאוזנת.
החיכוך המתמשך הזה עשוי לגרום לחברות לגוון את שרשראות האספקה שלהן הרחק מסין, מה שעשוי להועיל למדינות כמו הודו, מלזיה, תאילנד וויאטנם, כפי שהוזכר בדו"ח מודי'ס. למרות האתגרים השוררים, מודי'ס מציעה שתחזית האזור עשויה להתייצב עם צמיחה כלכלית רחבה יותר המונעת על ידי ביקוש מקומי והגדלת הסחר האזורי. ככל שהתנאים הפיננסיים יקלו, הדבר עשוי להוביל לסביבה כלכלית יציבה יותר עבור מדינות אסיה-פסיפיק, מה שעלול להפחית חלק מסיכוני האשראי הממשמשים.