המתקנים יוכלו למחזר 50,000 טונות של סוללות עופרת בשנה תוך מניעת פוטנציאל של 30 מיליון ק"ג של פליטת גזי חממה מדי שנה
יוסטון, 21 ביוני 2023 /PRNewswire/ — ACE Green Recycling (ACE) חתמה על הסכם אספקת ציוד ורישוי עם הקורנס מפעלי עופרת בע"מ להקמת מתקני מיחזור סוללות נטול פליטת גזי חממה (GHG) בישראל וברומניה. ACE תפרוס את הטכנולוגיה הקניינית שלה למיחזור סוללות עופרת נטולת פליטות אצל יצרנית העופרת המשנית המובילה בישראל כדי ליצור בהדרגה 50,000 טון של קיבולת מיחזור סוללות עופרת בשנה, המתורגמת לכ-60 מיליון דולר במכירות עופרת בשנה.
הקורנס הוא מפעל העופרת המשנית המוביל במזרח התיכון עם למעלה מ-60 שנות פעילות מוצלחת בישראל. במהלך תקופה זו, היא הפכה בהדרגה לאחת מספקיות העופרת העיקריות באירופה ובצפון אמריקה עם מותג המאושר על-ידי LME, ובאמצעות שותפות זו היא מתכננת להשפיע לטובה על יעדי האזורים להפחתת פליטת פחמן.
מירון בדין, מנכ"ל ובעלי הקורנס, אמר: "זיהינו מיד את הערך של הטכנולוגיה שהציעה לנו ACE, והתרגשנו להצטרף אליהם כדי לקחת את התעשייה לכיוון חדש ובר קיימא יותר. חשוב לנו להתקשר עם ACE כדי להפוך למאמצים מוקדמים ביותר של הטכנולוגיה הכה קיצונית, שכן הקורנס תמיד שואפת להיות בחזית הפיתוח בתעשייה שלנו".
סוללות עופרת הן מרכיב מרכזי בתעשיית הרכב והטלקום, ובמקביל ממלאות תפקיד מכריע במעבר האנרגיה לאחסון חשמל מתחדש. באופן מסורתי, סוללות עופרת ממוחזרות באמצעות תהליך התכה הכולל טמפרטורות הפעלה של מעל 1,000 מעלות צלזיוס, מה שמייצר פליטות גזי חממה משמעותיות, בתוספת פסולת מוצקה רעילה שחייבת להיות מוטמנת.
בניגוד להתכה, טכנולוגיית המיחזור של ACE מחליפה את תנור ההיתוך ועובדת בטמפרטורת החדר, פועלת על חשמל, יש לה אפס פליטת גזי חממה בהיקף 1, והיא מפחיתה את הפסולת המוצקה בלמעלה מ-80%. התהליך ישפר מאוד את הרווחיות של הקורנס ויצמצם את הסיכונים למפעיליהם ולסביבה.
"הקורנס תמיד הייתה חברה חדשנית, ועם שותפות זו, אנו רואים בהם כאלה שקובעים אמות מידה חדשות למיחזור סוללות עופרת באירופה ובמזרח התיכון, ובכך מובילים את הדרך למחזרי סוללות אחרים באזור. הסכם שותפות זה עם הקורנס מתאים באופן טבעי למחויבות המתמשכת של שתי החברות להבטיח שהחשמל העולמי נעשה לא רק רווחי, אלא גם בר קיימא", אמר מנכ"ל ACE Green, נישאי צ'אדהא.
כחלק מהעסקה, ACE תמכור את הציוד והכימיקלים הקנייניים שלה לקורנס ותספק תמיכה טכנית והנדסית להתקנה, הפעלה ואופטימיזציה של תהליכים. ההפעלה הראשונית באמצעות הציוד של ACE צפויה להתחיל במפעל הקורנס באשדוד עד הרבעון הרביעי של 2023, שלאחר מכן מתוכנן להגדיל אותו בשלבים בעקבות ההרשאות המתאימות.
לאחר פריסתם המלאה, המתקנים הללו צפויים למחזר 50,000 טון של גרט סוללות מדי שנה, ובכך למנוע פליטת 30,000 טון של CO2, לעצור 2,400 טון של פסולת מוצקה מלהגיע למזבלה, למחזר יותר מ-3,500 טון של פלסטיק, ולספק משרות מתגמלות, ירוקות ובנות קיימא עבור הקהילה.
ההסכם גם מאפשר שיתוף פעולה נוסף בין החברות לניצול תהליכי מיחזור סוללות הליתיום-יון הקנייניים של ACE כדי להקים פיתוחים ירוקים בישראל וברומניה, גם כאן תוך שימוש בטכנולוגיה ההידרו-מטלורגית של ACE.
פריד אחמד, סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי גלובלי ב-ACE ויועץ ותיק בתעשיית העופרת הבינלאומית, אמר כי "הקורנס הוא שותף טבעי ל-ACE. אנו שמחים לעבוד בשיתוף פעולה כה הדוק עם חברה שמתיישרת גם הייא עם האמונה שלנו שתעשיית העופרת חייבת לחדש כל הזמן כדי להבטיח את המנדט שלה לפעול. הקורנס הוא אחד מאותם יצרנים מובילים שכבר עושים עבודה אדירה במיחזור בסטנדרטים הגבוהים ביותר, אבל הוא גם מכיר בכך שאיננו יכולים לנוח על זרי הדפנה. אנחנו רוצים לתת לתעשייה את הכלים הטובים ביותר לעשות עבודה טובה עוד יותר".
ACE היא מובילת שוק במיחזור סוללות עופרת וליתיום-יון, ומטרתה לגייס 100 מיליון דולר בסבב הגיוס הקרוב שלה כדי לתמוך בתוכניות ההרחבה השאפתניות שלה. לחברה צוות של למעלה מ-70 עובדים ומשרדיה הראשיים מפוצלים בין ארה"ב לסינגפור.
מידע צופה פני עתיד
מסמך זה מכיל הצהרות מסוימות צופות פני עתיד לגבי היכולות הטכנולוגיות של ACE ולגבי שאיפותיה העסקיות העתידיות. כל ההצהרות מבוססות על הציפיות הנוכחיות מ-ACE, והן כוללות מספר סיכונים ואי ודאויות עסקיים וטכניים שעלולים לגרום לתוצאות בפועל להיות שונות מהותית מהתוצאות הצפויות המתוארות, המשתמעות או הצפויות בכל הצהרה צופה פני עתיד, לרבות, ללא הגבלה, אישורים רגולטוריים, שינויים בלתי צפויים בטכנולוגיות, אי ודאויות הגלומות בפיתוח טכנולוגי, קנה המידה וההפצה, הגנה על קניין רוחני, מקורות מימון של צד שלישי וזמינותם.
לוגו – https://mma.prnewswire.com/media/2105742/Joint_Ace_Green_Recycling_Hakurnas_Lead_Works.jpg